הכנסת אישרה: סוף להטרדות הספאם וההתרמות

"הוועדה ערכה מספר דיונים בהם נאלצנו להתמודד עם לחצים, חלקם בלתי ראויים, לרבות הצגה מוטעית של ההצעה. קיבלנו החלטות מאוזנות שמביאות בחשבון את כל האינטרסים".
איתי גדסי No Comments on הכנסת אישרה: סוף להטרדות הספאם וההתרמות

מליאת הכנסת אישרה הלילה בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התקשורת, המציעה לתקן את סעיף 30 א' לחוק התקשורת ולכלול בהגדרה "דבר פרסומת" גם מסר המופץ לציבור הרחב שמטרתו בקשת תרומה או הפצת תעמולה

פלאפון • אילוסטרציה
"הוועדה ערכה מספר דיונים בהם נאלצנו להתמודד עם לחצים, חלקם בלתי ראויים, לרבות הצגה מוטעית של ההצעה. קיבלנו החלטות מאוזנות שמביאות בחשבון את כל האינטרסים".
13:46
28.04.24
מערכת האתר No Comments on משיח, עכשיו! הרב שניאור אשכנזי והרב דב הלפרין בסעודת משיח • צפו

התכניות האחרונות

ארכיון תוכניות

פוסטים אחרונים

תגיות

מליאת הכנסת אישרה הלילה (חמישי) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק התקשורת, של ח"כ מיקי רוזנטל המציעה לתקן את סעיף 30 א' לחוק התקשורת ולכלול בהגדרה "דבר פרסומת" גם מסר המופץ לציבור הרחב שמטרתו בקשת תרומה או הפצת תעמולה, כך שהאיסור יחול גם על הפצת מסרים אלה.

בהצעת החוק הוחרגו בקשת תרומות לשם התמודדות בפריימריז או בחירות לכנסת, לראש רשות מקומית או לרשימת מועמדים ברשות מקומית וכן תעמולה שיש בה מסר פוליטי. כמו כן, מוצע לקבוע כי משלוח דבר פרסומת באמצעות דואר אלקטרוני בלבד, לשם קבלת תרומה או הפצת תעמולה על ידי מפרסם שהוא עמותה או חברה לתועלת הציבור, לא יהווה הפרה של משלוח דבר פרסומת אסור, ובלבד שהנמען לא הודיע על סירובו לקבל את דבר הפרסומת באחת מן הדרכים הקבועות בהצעת החוק.

עוד מוצע תיקון לעניין הסרת שם הנמען מרשימת תפוצה של מפרסם בעת משלוח דבר פרסומת בשיחה טלפונית, וכן התאמה נוספת לעניין הכללת המונח "בקשת תרומה" או "תעמולה בתחילת דבר הפרסומת", כפי שקבוע לעניין פרסומת בחוק כיום.

בדברי ההסבר להצעה נכתב: "מטרת התיקון לחוק להבטיח כי לכל אזרח בישראל תהא הזכות והיכולת למנוע מגופים, מכל סוג שהוא, להטריד אותו במה שמכונה דואר זבל ("Spam"). לאחרונה, התופעה לפיה מוסדות ללא כוונת רווח שולחים מסרים אלקטרוניים לנמענים, אם באמצעות הודעות דואר אלקטרוני, מסרונים או הודעות מוקלטות, ובלי שלנמענים תהא הבחירה להפסיק זאת, הפכה נפוצה מאוד".

יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ איתן כבל הציג את ההצעה: "הוועדה ערכה מספר דיונים בהם נאלצנו להתמודד עם לחצים, חלקם בלתי ראויים, לרבות הצגה מוטעית של ההצעה. קיבלנו החלטות מאוזנות שמביאות בחשבון את כל האינטרסים".

מה מותר ומה אסור?

מסרונים (SMS) והודעות ווטסאפ: המלכ"ר רשאי לשלוח הודעה ראשונית אחת ובה בקשה לצרף את הנמען לרשימת התפוצה. אם השיב הנמען בחיוב, ניתן יהיה לשלוח לו הודעות נוספות בהמשך כאשר בכל הודעה תהיה אפשרות להסרה מידית מרשימת התפוצה. אם השיב בשלילה או לא השיב כלל, אסור לשלוח לו הודעה נוספת.

שיחות מוקלטות: המלכ"ר רשאי לפנות בשיחה מוקלטת ראשונית אחת כאשר בראשית השיחה, יוצע לנמען לקבל שיחות מסוג זה. אם השיב בשלילה או לא השיב כלל, יאסר על המלכ"ר להוסיף ולפנות בשיחות מוקלטות.

אי-מייל (דוא"ל) : המלכ"ר רשאי לשלוח הודעות אי-מייל בתנאי שבכל הודעה תהיה אפשרות ונוחה ומידית להסרה מרשימת התפוצה.

במקרה של הפרת כללים אלו, ניתן יהיה לתבוע סעד מבית המשפט על סכום של 1000 ₪ בגין כל הודעה, שיחה או אי מייל שנשלחו בניגוד לחוק ללא צורך בהוכחת נזק עד לסכום של 10,000 ₪ .



0 תגובות